Τεχνολογία

Οι 10 καλύτερες συμβουλές για την μηχανή αναζήτησης της Google

Μυστικά και κόλπα για να κάνετε πιο εύκολη την αναζήτησή σας στο διαδίκτυο.

 

Η μεγαλύτερη και ταχυτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, αυτή της Google, έχει περισσότερες λειτουργίες από οσα ξέρει ο μέσος χρήστης. Γνωρίζοντας λοιπόν όλα τα μυστικά της αναζήτησης μπορείται να κάνετε την ζωή σας πιο έυκολη και να γλειτ΄ψσετε ακόμα περισσότερο χρόνο.

Μέσα από συμβουλές της μηχανής αναζήτησης Google Serach βρείτε την καλύτερη και πιο έγκυρη απάντηση σε αυτό που ψάχνεται.

 

10. Αγνοήστε την ορθογραφία

Ο έλεγχος ταυτότητας του Google προεπιλέγει αυτόματα την πιο συχνή ορθογραφία μιας συγκεκριμένης λέξης, είτε την έχετε γράψει σωστά είτε όχι.
Αναζητήστε τον όρο “gooogle”

 

9. Χρησιμοποιήστε λέξεις οι οποίες είναι φιλικές προς τον ιστό

Η μηχανή αναζήτησης αντιστοιχίζει τις λέξεις που εισάγετε με σελίδες στον ιστό. Επομένως, η χρήση λέξεων οι οποίες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης στον ιστό, εγγυάται καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αντί να πείτε πονάει το κεφάλι μου, πείτε έχω πονοκέφαλο, γιατί αυτός είναι ο όρος που θα χρησιμοποιούσε ένας ιστότοπος ιατρικού περιεχομένου.

 

8. Αναζήτηση στον ιστό σε όλες τις γλώσσες

Όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση, κάντε κλικ στο στοιχείο “Περισσότερα εργαλεία αναζήτησης” στο αριστερό πλαίσιο της σελίδας σας αποτελεσμάτων και, έπειτα, επιλέξτε το στοιχείο “Σελίδες μεταφρασμένες από άλλες γλώσσες”. Η λειτουργία θα επιλέξει την καλύτερη γλώσσα για την αναζήτηση και θα εμφανίσει αποτελέσματα μεταφρασμένα στα Αγγλικά.
Παράδειγμα, αφού επιλέξετε σελίδες μεταφρασμένες από άλλες γλώσσες: καλύτερες ελληνικές παραλίες

 

7. Αναζήτηση με το Goggles

Θέλετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στον ιστό χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου αντί για λέξεις; Σε συσκευές Android, ανοίξτε την εφαρμογή σας Google Goggles (σε συσκευές iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Αναζήτησης Google και επιλέξτε Goggles), κάντε λήψη μιας φωτογραφίας του αντικειμένου το οποίο θέλετε να αναζητήσετε και περιμένετε να εμφανιστούν τα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε κάτι.

 

6. Παρακολουθήστε τα δέματα σας

Παρακολουθήστε τα δέματα σας UPS, FedEx ή USPS πληκτρολογώντας τον αριθμό παρακολούθησης απευθείας στο πλαίσιο αναζήτησης. Τα αποτελέσματα θα σας ενημερώσουν για την κατάσταση του πακέτου αποστολής σας.
Παράδειγμα: 1Z9999W99999999999

 

Η Google βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα σε δεκάδες μηχανές αναζήτησης

 

5. Αναζητήστε κατά τύπο αρχείου

Αναζητήστε συγκεκριμένους τύπους αρχείων, όπως PDF, PPT ή XLS, προσθέτοντας τον τελεστή filetype: και τη συντομογραφία του αρχείου η οποία αποτελείται από 3 γράμματα.
Για παράδειγμα: προσιτή περίθαλψη filetype:ppt

 

4. Μαθηματικοί υπολογισμοί

Εισαγάγετε μια μαθηματική συνάρτηση στο πλαίσιο αναζήτησης και θα υπολογιστεί η απάντησή σας. Αναζητήστε για παράδειγμα τον όρο: 100*3.14-cos(83)=

 

3. Ενημερωθείτε για τον καιρό

Αναζητήστε τον όρο καιρός ακολουθούμενο από έναν ταχυδρομικό κώδικα των ΗΠΑ ή το όνομα οποιασδήποτε πόλης του κόσμου για να λάβετε πληροφορίες για τον καιρό αυτή τη στιγμή και πρόγνωση καιρού. Εισαγάγετε τον όρο καιρός μεμονωμένα για να λάβετε δελτίο καιρού για την τρέχουσα τοποθεσία σας.
Για παράδειγμα αναζητήστε τον όρο: καιρός λάρισα

 

2. Αναζήτηση σε συγκεκριμένο ιστότοπο

Τοποθετήστε τον τελεστή site: πριν από το ερώτημά σας αν γνωρίζετε ότι θέλετε η απάντησή σας να προέρχεται από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή τύπο ιστότοπου (.org, .edu).  Για παράδειγμα αναζητήστε τον όρο: site:spitikaidiakosmisi.gr μινιμαλισμός

 

1. Αναζητήστε με μια ακριβή φράση

Τοποθετήστε τις λέξεις ανάμεσα σε εισαγωγικά “[οποιαδήποτε λέξη]” για να αναζητήσετε την ακριβή φράση με την ίδια σειρά λέξεων. Λάβετε υπόψη ότι η αναζήτηση με εισαγωγικά ενδέχεται να εξαιρέσει συναφή αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μια αναζήτηση για τον “Αλεξάντερ Μπελ” θα αγνοήσει τις σελίδες που αναφέρονται στον όρο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ.
Αναζητήστε για παράδειγμα τον όρο: “να ζει κανείς ή να μην ζει”